Бананов хляб

Бананов хляб

Сочен и ароматен бананов хляб – идеално удоволствие за всеки обяд или следобедна закуска.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 40 minutes
Общо време: 55 minutes
Тип ястие: Закуска
Кухня: Интернационална
Ключови думи: хляб
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

  • 1 спрей със зехтин
  • 150 г брашно
  • 90 г захар на прах
  • 90 г кафява захар
  • 60 г растително масло
  • 60 г разтопено масло
  • 3 г бакпулвер
  • 2 г сол
  • 120 г пюре от банани
  • 1 яйце
  • 2 г ванилов екстракт
  • мед (по избор) 

Начин на приготвяне
 

  • Изберете Grandzone и функцията Bake (Печене), настройте температурата на 160°C и времето на 10 минути и натиснете Start/Pause (Старт/Пауза), за предварително загряване.
  • Напръскайте вътрешността на формата за хляб с олио и я поръсете с брашно. Разклатете формата, за да премахнете излишното брашно.
  • Намачкайте бананите с вилица, докато се получи пюре.
  • Смесете банановото пюре, яйцата, олиото, маслото и захарта с помощта на бъркалка. Разбъркайте до гладка смес.
  • Добавете екстракта от ванилия към сместа и разбъркайте енергично.
  • Смесете сухите съставки, брашното, солта и бакпулвера. Натиснет с шпатулата, докато всичко се смеси равномерно.
  • Изсипете сместа в подготвената форма и добавете парче банан върху тестото за украса.
  • Добавете малко мед върху банана.
  • Печете 35-40 минути. Проверявайте хляба на 5-минутни интервали 25 до 30 минути на готвене в кошницата, като го тествате с клечка за зъби (трябва да може да се вкарва и изважда чисто), тъй като времето може да варира в зависимост от формата за хляб.
  • Охладете в тавата за 10 минути, след това прехвърлете върху метална решетка и оставете да се охлади напълно преди сервиране.
Ключови думи хляб