Брускети с печени домати

Брускети с печени домати

Хрупкави брускети с ароматни печени домати – любимо на малки и големи.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Брускети
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 600 г чери домати, разрязани наполовина
  • 3 скилидки чесън, смлени
  • 1 шалот, смлян
  • 1 с.л лъжица зехтин + допълнително за намазване
  • 1 с.л пресни листа от мащерка, нарязани
  • 1 ч.л сол
  • ½ ч.л прясно смлян черен пипер
  • 1 багета, нарязана на кръгчета (1 см дебелина
  • 1 с.л пресни листа от босилек за гарниране

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията Air Fry, настройте температурата на 195°C и времето на 10 минути, след което натиснете „Старт/Пауза“ (Start/Pause), за да се загрее.
  • В средна купа смесете доматите, чесъна, шалота, зехтина, мащерката, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тавата.
  • Подредете филийките багета върху тавата и ги намажете със зехтин.
  • Поставете тавата на ниво 3, а тавата за пържене с горещ въздух на ниво 4 в предварително загрятата фурна.
  • Извадете препечените филийки след 4 минути. Оставете доматите да се готвят още няколко минути, докато омекнат и се карамелизират.
  • Разпределете печената доматена смес върху филийките, гарнирайте с пресен босилек и сервирайте.
Ключови думи Брускети