Чийзкейк барчета с ягодова лимонада

Чийзкейк барчета с ягодова лимонада

Чийзкейк барчета, съчетани с ягодова лимонада – идеалната комбинация от кремообразна наслада и освежаваща сладост.
Време за подготовка: 4 hours 20 minutes
Време за готвене: 17 minutes
Общо време: 4 hours 27 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Чийзкейк
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze
  • 1 Миксер
  • 1 Кухненски робот

Съставки
  

За блата:

  • чаша трохи от крекери
  • 4 с.л несолено масло,

    разтопено

  • ¼ чаша кристална захар

За пълнежа:

  • 450 г крема сирене, омекотено до

    стайна температура

  • ½ чаша кристална захар
  • 1 ч.л екстракт от ванилия
  • ½ изцеден лимон
  • 1 голямо яйце

Ягодов микс:

  • ½ чаша пресни ягоди
  • 1 ч.л царевично нишесте
  • 3 с.л лъжици захар
  • ½ изцеден лимон
  • вода ако е необходимо

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата във фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 160 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Смесете трохите от крекери, маслото и ¼ чаша кристална захар в средна купа и разбъркайте до получаване на консистенция на мокър пясък. Поставете сместа на дъното на квадратна тава с размери 20 x 20 см, така че да е с дебелина около 0.5 см, като използвате дъното на мерителна чаша, за да заравните краищата.
  • Поставете тaвата върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Печива, настройте температурата на 160 °C и времето на 5 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете коричката, когато е готова, и я оставете леко да се охлади.
  • Поставете съставките за пълнежа в миксер с лопатка и ги разбъркайте на ниска скорост до гладка смес. Не прекалявайте с разбъркването на тестото.
  • Поставете ягодите, царевичното нишесте и захарта в купата на кухненски робот и ги пасирайте, докато се смелят ситно, след което добавете лимоновия сок и водата (приблизително 1-2 супени лъжици), докато сместа стане готова. Изсипете соса през фина цедка в малка тенджера.
  • Гответе сместа на слаб огън, като разбърквате често, докато започне да се сгъстява, след което я отстранете от огъня и оставете да се охлади напълно.
  • Изсипете бавно тестото върху коричката, след което покрийте с алуминиево фолио.
  • Поставете чийзкейка върху скарата.
  • Изберете функцията Печива, настройте температурата на 150 °C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете чийзкейка, когато е готов, и го оставете да се охлади на стайна температура, след което го покрийте с пласт от ягодовата смес.
  • Сложете чийзкейка в хладилника за минимум 4 часа, преди да го нарежете на квадрати и да сервирате.
Ключови думи Чийзкейк