Поставете скарата във фритюрника COSORI.
Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 160 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
Смесете трохите от крекери, маслото и ¼ чаша кристална захар в средна купа и разбъркайте до получаване на консистенция на мокър пясък. Поставете сместа на дъното на квадратна тава с размери 20 x 20 см, така че да е с дебелина около 0.5 см, като използвате дъното на мерителна чаша, за да заравните краищата.
Поставете тaвата върху предварително загрятата скара.
Изберете функцията Печива, настройте температурата на 160 °C и времето на 5 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете коричката, когато е готова, и я оставете леко да се охлади.
Поставете съставките за пълнежа в миксер с лопатка и ги разбъркайте на ниска скорост до гладка смес. Не прекалявайте с разбъркването на тестото.
Поставете ягодите, царевичното нишесте и захарта в купата на кухненски робот и ги пасирайте, докато се смелят ситно, след което добавете лимоновия сок и водата (приблизително 1-2 супени лъжици), докато сместа стане готова. Изсипете соса през фина цедка в малка тенджера.
Гответе сместа на слаб огън, като разбърквате често, докато започне да се сгъстява, след което я отстранете от огъня и оставете да се охлади напълно.
Изсипете бавно тестото върху коричката, след което покрийте с алуминиево фолио.
Поставете чийзкейка върху скарата.
Изберете функцията Печива, настройте температурата на 150 °C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете чийзкейка, когато е готов, и го оставете да се охлади на стайна температура, след което го покрийте с пласт от ягодовата смес.
Сложете чийзкейка в хладилника за минимум 4 часа, преди да го нарежете на квадрати и да сервирате.