Сочни пържоли с ароматно масло

Сочни пържоли с ароматно масло

Сочни пържоли с неустоимо ароматно масло – вкус, който ще Ви накара да се вклюбите.
Време за подготовка: 55 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 1 hour 5 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пържоли, Телешко
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 2 телешки пържоли филе (с дебелина 2 см)
  • ½ ч.л сол, плюс още, ако е необходимо
  • Прясно смлян черен пипер, на вкус
  • с.л несолено масло (на стайна температура)
  • 3 скилидки чесън, настъргани
  • 1 с.л нарязан магданоз
  • Люспеста сол (по желание, за сервиране)

Начин на приготвяне
 

  • Извадете пържолите от хладилника 50 минути преди готвене и ги подправете със сол и черен пипер от двете страни.
  • В малка купа разбъркайте маслото, настъргания чесън, магданоза и ½ ч. л. сол. Оставете в хладилник, докато е необходимо.
  • Поставете пържолите върху тавата и поставете тавата на ниво 2 във фурната.Изберете функцията Broil (Грил), след което натиснете Start/Pause.
  • След 5 минути, обърнете пържолите и намажете всяка с ½ супена лъжица от ароматното масло. Затворете вратата и продължете готвенето.
  • Извадете пържолите и ги оставете да починат 5 минути, за да се разпределят соковете равномерно.
  • Поднесете пържолите с още малко от ароматното масло и поръсете с люспеста сол, ако желаете.

Бележки

Съвет: За по-силен вкус може да добавите стръкчета розмарин или мащерка върху пържолите по време на готвенето.
Ключови думи Пържоли, Телешко