Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
Smaller
Normal
Larger
Сочни пържоли с ароматно масло
Сочни пържоли с неустоимо ароматно масло - вкус, който ще Ви накара да се вклюбите.
Разпечатайте рецептата
Време за подготовка:
55
minutes
mins
Време за готвене:
10
minutes
mins
Общо време:
1
hour
hr
5
minutes
mins
Тип ястие:
Основно ястие
Кухня:
Интернационална
Ключови думи:
Пържоли, Телешко
Порции:
2
Нужни уреди
1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L
Съставки
2
телешки пържоли филе (с дебелина 2 см)
½
ч.л
сол, плюс още, ако е необходимо
Прясно смлян черен пипер, на вкус
2½
с.л
несолено масло (на стайна температура)
3
скилидки чесън, настъргани
1
с.л
нарязан магданоз
Люспеста сол (по желание, за сервиране)
Начин на приготвяне
Извадете пържолите от хладилника 50 минути преди готвене и ги подправете със сол и черен пипер от двете страни.
В малка купа разбъркайте маслото, настъргания чесън, магданоза и ½ ч. л. сол. Оставете в хладилник, докато е необходимо.
Поставете пържолите върху тавата и поставете тавата на ниво 2 във фурната.Изберете функцията Broil (Грил), след което натиснете Start/Pause.
След 5 минути, обърнете пържолите и намажете всяка с ½ супена лъжица от ароматното масло. Затворете вратата и продължете готвенето.
Извадете пържолите и ги оставете да починат 5 минути, за да се разпределят соковете равномерно.
Поднесете пържолите с още малко от ароматното масло и поръсете с люспеста сол, ако желаете.
Бележки
Съвет: За по-силен вкус може да добавите стръкчета розмарин или мащерка върху пържолите по време на готвенето.
Ключови думи
Пържоли, Телешко