Тиква с пармезан и мащерка
Тиква с пармезан и мащерка – уютна комбинация от сладост и аромат, идеална за всяко сезонно ястие.
Време за подготовка: 5 minutes mins
Време за готвене: 6 minutes mins
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Тиква
- 1 малка тиква
- 1 с.л пресни листа от
мащерка
- 1 с.л зехтин
- 1 ч.л кошерна сол
- 1 ч.л прясно
смлян
- 1 с.л пармезан,за гарниране
Разрежете тиквата на половина, издълбайте и изхвърлете семената. Нарежете половинките на 2.5- сантиметрови парчета.
Смесете тиквените парчета, мащерката, зехтина, солта и пипера в средно голяма купа и ги разбъркайте, за да се овалят.
Поставете скарата в COSORI фритюрника, след което сложете тиквата върху нея.
Изберете функцията Печива, настройте времето до 6минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете тиквата, когато е готова, и я поднесете с пармезан.