Пуешко с бял боб и чили

Пуешко с бял боб и чили

Лека, но наситена алтернатива на класическото чили – пуешка кайма, бял боб и подправки, събрани в едно за пълноценен и пикантен обяд или вечеря.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 30 minutes
Общо време: 40 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Боб, Супа

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori

Съставки
  

  • 500 г пуешка кайма
  • 1 ч.л сол
  • ½ ч.л смлян черен пипер
  • 2 ч.л олио от гроздови семки
  • 1 средно голяма глава лук нарязана на кубчета
  • 4 домата нарязани на ситно
  • 1 халапеньо почистено от семките и смляно
  • 2 с.л смлян чесън
  • 2 с.л сушен риган
  • 10 г лют червен пипер на прах
  • 2 консерви бял боб канелини (по 425 г всяка), отцедени
  • 710 мл пилешки бульон
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 230 мл вода
  • 83 г настърган чедър (по желание, за гарниране)

Начин на приготвяне
 

  • Смесете пуешката кайма със солта и черния пипер.
  • Изберете режим Sauté (Сотиране) на тенджерата под налягане (напр. COSORI), задайте висока температура и време 10 минути, след което натиснете Start (Старт).
  • Добавете олиото във вътрешния съд. Запържете лука до прозрачност, после добавете каймата и гответе, докато покафенее равномерно.
  • Прибавете доматите, халапеньото, чесъна, ригана, лютия пипер, боба, бульона, мащерката, дафиновите листа и водата. Разбъркайте добре. Когато сте готови, натиснете Cancel (Отказ).
  • Поставете капака.Изберете режим Pressure Cook (Готвене под налягане), деактивирайте Keep Warm (Поддържане на топло), настройте високо налягане и време 20 минути, след което натиснете Start (Старт).
  • Оставете уреда да освободи налягането по естествен начин. Когато клапанът спадне, плъзнете превключвателя на Vent (Отдушник), за да изпуснете остатъчната пара.
  • Внимателно отворете капака и овкусете чилито със сол на вкус.
  • Разпределете в купички и, по желание, гарнирайте с настърган чедър.
Ключови думи Боб, Супа