Смесете пуешката кайма със солта и черния пипер.
Изберете режим Sauté (Сотиране) на тенджерата под налягане (напр. COSORI), задайте висока температура и време 10 минути, след което натиснете Start (Старт).
Добавете олиото във вътрешния съд. Запържете лука до прозрачност, после добавете каймата и гответе, докато покафенее равномерно.
Прибавете доматите, халапеньото, чесъна, ригана, лютия пипер, боба, бульона, мащерката, дафиновите листа и водата. Разбъркайте добре. Когато сте готови, натиснете Cancel (Отказ).
Поставете капака.Изберете режим Pressure Cook (Готвене под налягане), деактивирайте Keep Warm (Поддържане на топло), настройте високо налягане и време 20 минути, след което натиснете Start (Старт).
Оставете уреда да освободи налягането по естествен начин. Когато клапанът спадне, плъзнете превключвателя на Vent (Отдушник), за да изпуснете остатъчната пара.
Внимателно отворете капака и овкусете чилито със сол на вкус.
Разпределете в купички и, по желание, гарнирайте с настърган чедър.