Смесете брашното, захарта, мащерката, бакпулвера и солта в купата на кухненския робот с приставка за ножове и разбийте с миксера.
Добавете кубчетата масло към сухите съставки в кухненския робот и разбийте, докато сместа стане на трохи.
В отделна купа разбийте млякото и яйцето. Запазете 2 супени лъжици за измиване на яйцата, а останалото изсипете в кухненския робот и пулсирайте няколко пъти, докато се смесят добре.
Изберете функцията за печене, настройте температурата на 170°C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да започне загряването.
Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и го омесете няколко пъти. Тестото трябва да е лепкаво. Не добавяйте повече брашно.
Притиснете тестото с ръце до дебелина около 2,8 см, след което го нарежете на кръгове с помощта на кръгла формичка за бисквити или сладкиши с диаметър 7 см. Оформете остатъците на топка и отново ги притиснете, за да изрежете още кифлички.
Поставете кифличките върху тавата и намажете горната им част с останалото яйце.
Поставете тавата за храна на ниво 2 в предварително загрятата фурна на фритюрника.
Извадете кифличките, когато са готови, и ги оставете да изстинат. Поднесете ги със сметана и сладко от ягоди.