Go Back

Банички с кайма и праз

Топли, хрупкави банички с кайма и праз – идеалната закуска или вечеря за цялото семейство.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 35 minutes
Тип ястие: Закуска, Печива
Кухня: Българска
Ключови думи: Баничка
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Голям тиган
  • 1 Cosori Turbo Tower

Съставки
  

  • 300 г говежда кайма
  • 2 стръка праз (ситно нарязан)
  • 1 с.л зехтин
  • ½ ч.л пушен червен пипер
  • ½ ч.л сушена мащерка
  • 1 пакет точени кори
  • 50 мл разтопено масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 жълтък (за намазване)
  • 1 с.л мляко (за намазване)
  • 1 с.л сусамови семена (по избор, за поръсване)

Начин на приготвяне
 

  • Загрейте тиган на среден огън и добавете зехтина.Добавете нарязания праз и сотирайте за около 3-4 минути, докато омекне.
  • Добавете каймата, като я раздробявате по време на готвенето.Овкусете с пушен червен пипер, мащерка, сол и черен пипер.
  • Гответе още 5 минути, докато месото се запържи напълно. Оставете леко да се охлади.
  • Вземете два листа точени кори и ги намажете леко с разтопено масло.
  • Разпределете тънък слой от плънката с месо и праз върху кората.
  • Сгънете на квадрат.Повторете с останалите кори и плънка.
  • Поставете баничките в еър фрайъра.Леко намажете отгоре с яйчната смес (жълтък и мляко) и поръсете със сусамови семена.
  • Изберете програма Bake на 180°C, гответе за 15 минути, или докато баничките станат златисти и хрупкави.
Ключови думи Баничка