Банички с кайма и праз
Топли, хрупкави банички с кайма и праз – идеалната закуска или вечеря за цялото семейство.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 15 minutes mins
Общо време: 35 minutes mins
Тип ястие: Закуска, Печива
Кухня: Българска
Ключови думи: Баничка
1 Голям тиган
1 Cosori Turbo Tower
- 300 г говежда кайма
- 2 стръка праз (ситно нарязан)
- 1 с.л зехтин
- ½ ч.л пушен червен пипер
- ½ ч.л сушена мащерка
- 1 пакет точени кори
- 50 мл разтопено масло
- сол и черен пипер на вкус
- 1 жълтък (за намазване)
- 1 с.л мляко (за намазване)
- 1 с.л сусамови семена (по избор, за поръсване)
Загрейте тиган на среден огън и добавете зехтина.Добавете нарязания праз и сотирайте за около 3-4 минути, докато омекне.
Добавете каймата, като я раздробявате по време на готвенето.Овкусете с пушен червен пипер, мащерка, сол и черен пипер.
Гответе още 5 минути, докато месото се запържи напълно. Оставете леко да се охлади.
Вземете два листа точени кори и ги намажете леко с разтопено масло.
Разпределете тънък слой от плънката с месо и праз върху кората.
Сгънете на квадрат.Повторете с останалите кори и плънка.
Поставете баничките в еър фрайъра.Леко намажете отгоре с яйчната смес (жълтък и мляко) и поръсете със сусамови семена.
Изберете програма Bake на 180°C, гответе за 15 минути, или докато баничките станат златисти и хрупкави.