Go Back

Биволски хапки от карфиол със сусамово ранчо

Нещо различно, но изключително вкусно. Приготвени бързо и лесно в Cosori Premium II.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 32 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Карфиол
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 82 г заквасена сметана
  • 1 с.л вода
  • 2 ч.л бакплувер
  • 2 ч.л чесън на прах
  • 2 ч.л кошерна сол
  • ч.л лук на прах
  • 1 ч.л червен пипер
  • ½ ч.л лют червен пипер
  • 1 глава карфиол нарязана на ситно
  • 128 г сос бъфало
  • 2 с.л несолено масло
  • 1 с.л сусам за украса

Сусамово ранчо:

  • 82 г заквасена сметана
  • 60 г тахан
  • 2 скилидки чесън нарязани на ситно
  • пресен копър нарязан на ситно
  • 1 с.л пресен магданоз нарязан на ситно
  • ½ с.л ябълков оцет
  • ½ ч.л кошерна сол
  • ½ ч.л сос “Уорчестър”
  • ¼ ч.л черен пипер прясно смлян, плюс още на вкус
  • 118 мл студена вода

Начин на приготвяне
 

  • Разбийте заквасената сметана, водата и бакпулвера, чесън на прах, сол, лук на прах, червеният пипер и лютия червен пипер заедно в голяма купа.
  • Добавете карфиола и разбъркайте, за да се покрие.
  • Поставете скарата в COSORI.
  • Изберете функцията Зеленчуци, настройте времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загрее.
  • Поставете карфиола върху предварително загрятата скара.
  • Разклатете кошницата по средата на готвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
  • Смесете всички съставки на сусамовото ранчо, с изключение на студената вода, в средно голяма купа.
  • Добавяйте студената вода лъжица по лъжица, докато консистенцията стане гладка, но не водниста.
  • Разбийте соса бъфало и разтопено томасло в голяма купа.
  • Извадете карфиола , когато е готов, и го разбъркайте, за да го намажете със соса бъфало.
  • Украсете със сусамовите семена и поднесете със сусамовия ранчо сос отстрани.
Ключови думи Карфиол