Оставете маслото да достигне стайна температура, докато стане достатъчно меко за разбиване.
Смесете омекналото масло, пудрата захар и кафявата захар в купа, докато станат пухкави.
Добавете яйцата към сместа.
Добавете екстракта от ванилия към сместа.
Разбийте съставките, докато се смесят добре.
Пресейте брашното, какаото, солта и бакпулвера в отделна купа.
Разбъркайте, докато всички сухи съставки се разпределят равномерно.
Добавете сухите съставки постепенно към мокрите в купата за смесване.
Сложете нарязания черен шоколад и счуканите ядки, докато се разпределят равномерно в сместа.
Приберете сместа в хладилника за 2 часа или за цяла нощ.
Разточете части от сместа на топчета или ги сплескайте леко до желаната от вас форма на бисквитка.
Изберете Grandzone и функцията Bake , настройте температурата на 175°C (347°F) и времето на 5 минути и натиснете Start/Pause, за да загреете.
Поставете оформената смес за бисквити в кошницата на фритюрника, като оставите 1-2 см разстояние между всяка бисквита, за да се разшири.
Печете бисквитките на 175°C за около 8 до 10 минути или докато станат готови и леко твърди на пипане.