Go Back

Бургери от черен боб и киноа с кубински подправки

Бургери от черен боб и киноа с кубински подправки – изкусителен вкус на Куба, вегетариански и с невероятна ароматна наслада.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 8 minutes
Общо време: 28 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Бургер
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • ½ лук нарязан на едро
  • 2 скилидки чесън
  • 32 г листа от кориандър
  • 1 консерва черен боб отцеден и изплакнат
  • 128 г киноа сварена
  • 1 изцеден лайм
  • 15 г доматено пюре
  • 10 г кошерна сол
  • 5 г сушен риган
  • 3 г прясно смлян черен пипер
  • 3 г смлени семена от кориандър
  • 3 г смлян кимион
  • 15 мл зехтин

Начин на приготвяне
 

  • Поставете лука, чесъна и листата от кориандър в купата на кухненски робот с приставка с острие.
  • Пулсирайте няколко пъти, докато сместа стане ситно нарязана, след което добавете черния боб и пулсирайте още няколко пъти до получаването на гладка паста. Прехвърлете сместа в средно голяма купа.
  • Добавете киноата, кората и сока от лайм, доматите,пастата,солта, ригана,черния пипер,смлените семена от кориандър,кимиона и зехтина към сместа от черен боб.
  • Разбъркайте, докато се разпределят равномерно.
  • Оформете сместа от черен боб на 4 еднакви по размер питки,като ги натъпчете плътно, за да останат заедно по време наготвенето.
  • Напръскайте питките с маслен спрей от двете страни.
  • Поставете питките директно в кошницата на Cosori без скарата.
  • Изберете функцията Air Fry, настройте температурата на 195°C и времето на 8 минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
  • Обърнете питките по средата на готвенето.
  • Извадете, когато е готово, и сервирайте върху бутерки с кориандър, растителна майонеза, резени лук, маруля и резен домат.
Ключови думи Бургер