Go Back

Веган кабап

Насладете се на апетитен веган кебап - съвършен баланс от аромати и текстури, който ще задоволи всеки вкус.
Време за подготовка: 30 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 45 minutes
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кебаб
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За шишчетата с тофу и зеленчуци:

  • 2 чушки
  • 1 чаша чери домати
  • 1 чери домати
  • 9 кестенови гъби
  • 2 с.л зехтин
  • 2 с.л лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л смлян кимион
  • 1 ч.л смлян кориандър
  • 1 ч.л червен пипер
  • ½ ч.л куркума
  • 1 ч.л сол
  • ¼ чаша пресен магданоз, за украса

За кебапа:

  • тофу шишчета
  • 1 чаша дресинг с хумус от нахут 
  • 1 глава нарязана маруля 
  • 3 броя питки или арабски хляб

Начин на приготвяне
 

  • Смесете зехтина, лимоновия сок, смления чесън, смления кимион, смления кориандър, червения пипер, смляната куркума и солта в голяма купа.Разбъркайте добре.
  • Добавете тофу на кубчета, чушки, чери домати, червен лук и гъби в купата.Разбъркайте, докато зеленчуците и тофуто се покрият равномерно с маринатата. Оставете зеленчуците и тофуто да се мариноват в продължение на 10 минути.
  • Нанижете маринованото тофу и зеленчуците на шишчетата, като ги редувате по желание.
  • Изберете функцията Grandzone на фритюрника Cosori и го загрейте предварително до 200°C за 10 минути.
  • Поставете кебапчетата в предварително загрятия фритюрник за 10 до 12 минути, като ги обръщате по средата на времето, или докато зеленчуците омекнат и придобият лек загар.
  • Загрейте арабския хляб или питата в тиган.
  • Добавете прясно нарязаната маруля върху хумуса.
  • Извадете съдържанието на 1 или 2 шишчета и ги поставете върху марулята.
  • Полейте с допълнителен дресинг от хумус от нахут, по желание.
  • Навийте плътно хляба, и сервирайте веган дюнера веднага.
Ключови думи Кебаб