Напръскайте с олио вътрешността на формата за кекс.
Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта в средна купа.
Разбийте омекналото масло с миксер на стойка или с ръчен миксер, докато стане леко и пухкаво.
Разбийте захарта в разбитото масло за 1 минута.
Разбъркайте сместа от брашно с маслото, докато стане на трохи.
Разбъркайте яйцето, лимоновия сок и лимоновата кора на ниска скорост до пълното им смесване, след което бавно добавете мътеницата, докато миксера работи.
Разпределете тестото равномерно в формата за кеск, трябва да е пълна до половината.
Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
Изберете функцията Печене, настройте температурата на 155°C и времето на 16 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да се загрее.
Поставете кекса върху предварително загрятата скара.
Извадете кекса, когато е готов, оставете го да сеохладиза 5-10 минути, след това го извадете от формата, нарежете го и го сервирайте.