Go Back

Кифлички с круша и маскарпоне

Съчетание от хрупкави кифлички, сочна круша и кремообразен маскарпоне – неустоимо вкусно.
Време за подготовка: 1 hour 30 minutes
Време за готвене: 30 minutes
Общо време: 2 hours
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кифлички
Порции: 12

Нужни уреди

  • 1 купа за разбъркване
  • 1 точилка
  • 1 Cosori Turbo Tower

Съставки
  

  • 500 г брашно
  • 7 г мая
  • 120 мл мляко
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 1 жълтък
  • 50 мл разтопено масло
  • 80 г разтопено масло
  • 1 ч.л ванилия
  • 1 с.л лимонова кора
  • 3 круши
  • 1 канела
  • 150 г маскарпоне

Начин на приготвяне
 

  • В малка купа разтворете маята в топло мляко с 1 с.л. захар.Оставете да престои 10 минути, докато се образува пяна.
  • В голяма купа смесете брашното, останалата захар, солта, лимоновата кора и ваниловия екстракт.
  • Направете кладенче в центъра и добавете яйцата, жълтъка, разтопеното масло и сместа с маята.
  • Месете 10-15 минути (или използвайте миксер), докато тестото стане гладко и еластично.
  • Намажете с 1 с.л. слънчогледово олио, покрийте и изберете програма "Втасване" на 30°C в кошница 2 за 1 час.
  • Смесете нарязаните на кубчета круши с мед, канела, масло и ванилия.
  • След това ги поставете в кошница 1, изберете програма Bake 180°C, и гответе 10 минути. Разбърквайте на половината време, докато омекнат и се карамелизират.
Ключови думи Кифлички