Обелете и нарежете на ситно белия лук.
Загрейте зехтина в тенджера на средна температура.
Добавете нарязания лук в тенджерата и го задушете, докато омекне и стане прозрачен.
Добавете кетчупа, доматеното пюре, балсамовия оцет, соевия сос, меда и кърито на прах към запържения лук.
Разбъркайте съставките на соса, докато се смесят добре.
Оставете соса да къкри и го оставете да се готви около 10-15 минути, като разбърквате от време на време, докато леко се сгъсти и ароматите се смесят. Подправете според вкуса си.
Поставете наденичките в предварително загрятата кошница на фритюрника.
Гответе наденичките, докато се изпекат и придобият златен загар, като ги обръщате от време на време, за да се изпекат равномерно. Времето за готвене зависи от вида и дебелината на наденичките.
След като наденичките са готови, извадете ги от фритюрника и ги поставете в чиния за сервиране.