Go Back

Кюфтета от моцарела и чеснов хляб

Кюфтета от моцарела и чеснов хляб - една неочаквано добра комбинация.
Време за подготовка: 45 minutes
Време за готвене: 20 minutes
Общо време: 1 hour 5 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кюфтенца
Порции: 5

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L
  • Алуминиево фолио
  • Силиконова или сладкарска четка

Съставки
  

За кюфтетата:

  • 200 г говежда кайма
  • 200 г свинска кайма
  • 33 г панировъчни трохи
  • 1 яйце
  • 4 скилидки чесън, настърган
  • 1 с.л сушен босилек
  • 1 с.л сушен риган
  • 1 ч.л сол
  • 225 г сос маринара
  • 120 г моцарела, настъргана
  • 1 с.л пресен магданоз, нарязан

За чесновия хляб

  • 75 г несолено масло (на стайна температура)
  • 6 скилидки чесън, настъргани
  • 1 с.л магданоз
  • 1 багета разрязана на половина

Начин на приготвяне
 

Подготовка на кюфтетата:

  • В голяма купа комбинирайте говеждата и свинската кайма, панировъчните трохи, пармезана, яйцето, чесъна, босилека, ригана и солта. Разбъркайте добре с ръце, докато се смесят всички съставки.
  • Оформете сместа в 12-15 кюфтета.
  • Поставете оформените кюфтета в хладилника за 20-50 минути, за да се охладят и стегнат.
  • Изберете функцията Air Fry, настройте температурата на 210°C и времето на 14 минути, след което докоснете Start/Pause (Старт/Пауза), за да започне предварителното загряване.
  • Покрийте тавата на фритюрника с алуминиево фолио и поставете кюфтетата в тавата.Поставете тавата в предварително загрятата фурна на ниво 5.Печете за 10 минути.
  • След като кюфтетата се изпекат за 10 минути, извадете тавата и изсипете соса маринара върху кюфтетата.Отгоре поръсете със настърганата моцарела.Поставете тавата обратно в фритюрника на ниво 2 и запечете още 6 минути.
  • Докато кюфтетата се печат, поставете багетата с чесновата смес в предварително загрятия фритюрник на ниво 2 и изпечете за 6-7 минути или докато стане златиста.
  • Когато кюфтетата са готови, извадете ги от фритюрника и ги гарнирайте с нарязания на ситно магданоз.
  • Поднесете кюфтетата със соса и поръсени с топената моцарела.
  • Сервирайте с ароматния чеснов хляб.
    Бон Апети!
Ключови думи Кюфтенца