Go Back

Макарони със сирене

Кремообразни макарони със сирене, приготвени до съвършенство. Всяка хапка е истинско удоволствие.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 22 minutes
Общо време: 42 minutes
Тип ястие: Печива
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Макарони
Порции: 8

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 112 г макарони
  • 236 мл прясно мляко
  • 118 мл сметана
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • ½ с.л дижонска горчица
  • 1 ч.л кошерна сол
  • ½ ч.л червен пипер
  • 124 г твърдо сирене чедър, настъргано
  • 83 г моцарела
  • ½ с.л магданоз, нарязан за украса

Начин на приготвяне
 

  • Смесете макароните, млякото, сметаната и чесъна, дижонската горчица, солта, червения тпипер и половината от сирената в 7-инчовата форма за торта и разбъркайте, за да се смесят.
  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Пиле, настройте температурата на 180°C и времето на 22 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загреете.
  • Поставете тавичката за торта върху предварително загрятата скара.
  • Разбъркайте макароните и сиренето и добавете останалото сирене по средата на готвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
  • Извадете макароните със сирене, когато са готови, поръсете с магданоз и сервирайте.
Ключови думи Макарони