Мариновани агнешки котлети
Aгнешки котлети, мариновани в ароматни билки и подправки, след което изпечени до съвършенство. Тези крехки и сочни котлети са идеални за специални поводи или просто за да се поглезите с нещо изключително вкусно.
Време за подготовка: 2 hours hrs 15 minutes mins
Време за готвене: 10 minutes mins
Общо време: 2 hours hrs 25 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Агнешко
- 8 агнешки котлети
- 2 с.л дижонска горчица
- 5 скилидки чесън нарязани на ситно
- 1½ с.л зехтин
- 1½ ч.л кошерна сол
- 1 ч.л черен пипер, прясно смлян
- люспеста морска сол за сервиране
Поставете агнешките котлети в голяма купа заедно с дижонската горчица, чесъна и зехтина.Разбъркайте съставките с ръце, докато агнешкото се покрие равномерно, след което покрийте и мариновайте в хладилника за 2 часа. Поставете скарата в кошницатана фритюрника COSORI. Изберете функцията Steak (пържола),настройте времето на 8 минути за средно изпечено месо или на 12 минути за средно добре или добре изпечено, след което натиснете Старт/Пауза за предварително загряване. Извадете агнешкото от маринатата и го овкусете отвсякъде с кошерна сол и черен пипер. Поставете агнешките котлети върху предварително загрятата чиния. Обърнете агнешкото по средата на готвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога. След като са готови, извадете агнешките котлети и ги оставете да починат 4минути, след което ги поръсете със сол и сервирайте.