Go Back

Минестроне от волска опашка

Богата и питателна супа с волска опашка и сезонни зеленчуци, която ще стопли тялото и душата в студените дни.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 40 minutes
Общо време: 50 minutes
Тип ястие: Основно ястие, Супа
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Супа
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori

Съставки
  

  • 2 ч.л масло от гроздови семки
  • 8 средно големи парчета волска опашка (около 1,3 – 1,8 кг
  • 28 г доматено пюре
  • 1 глава обелена и нарязана
  • 2 средни моркова обелени и нарязани
  • 3 стръка целина
  • ½ средно голяма зелка нарязана на едро
  • 2 малки картофа обелени и нарязани на ситно
  • 5 домата нарязани на ситно
  • 700мл пилешки бульон (или вода)
  • сол на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функция Sauté (Сотиране) на тенджерата под налягане (напр. COSORI). Настройте температурата на висока, времетраене 10 минути, и натиснете Start.
  • Изсипете маслото от гроздови семки във вътрешния съд. Добавете парчетата волска опашка и ги запържете от всички страни.
  • Сложете доматеното пюре и гответе още около 5 минути. Когато е готово, натиснете Cancel (Отказ).
  • Добавете нарязаните лук, моркови, целина, зеле, картофи, домати и бульон (или вода). Разбъркайте добре и остържете дъното, за да не е залепнало нищо.
  • Затворете капака на уреда.Изберете режим Pressure Cook (Готвене под налягане), изключете опцията Keep Warm (Поддържане на топло), настройте налягането на високо (High) и времето на 30 минути, след което натиснете Start (Старт).
  • Отворете внимателно капака и овкусете със сол на вкус.
  • Разпределете месото между 4–6 купички. Добавете щедро количество зеленчуци и бульон. Поднесете топло.
Ключови думи Супа