Go Back

Мини ябълкови пайове

Едно есенно изкушение.
Време за подготовка: 35 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 45 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Пай
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 1 средно голяма ябълка, обелена и нарязана на кубчета
  • 18 г захар
  • 18 г несолено масло
  • 1 г смляна канела
  • щипка смляно индийско орехче
  • щипка смлян бахар
  • 1 лист бутер тесто
  • разбито яйце
  • 5 мл мляко

Начин на приготвяне
 

  • Смесете нарязаните на кубчета ябълки,захарта, маслото, канелата,индийското орехче и бахара заедно в средна тенджера или тиган на средно слаб огън. Оставете да къкри.
  • Варете в продължение на 2 минути, след което свалете от огъня.
  • Оставете ябълките да се охладят непокрити, на стайна температура за 30минути.
  • Нарежете тестото за пай на 127-милиметрови кръгове.
  • Добавете пълнежа в центъра на всяко кръгче от тестото за пай и с пръст намажете външните краища с вода. Ще остане малко от пълнежа.
  • Намачкайте питата с вилица и изрежете малък прорез отгоре. Съхранявайте в хладилник до готовност за готвене.
  • Поставете скрата в кошницата на Cosori.
  • Изберете функцията Air Fry , настройте температурата на 175°Cи времето на 5 минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза), за да се загрее.
  • Смесете яйцето и млякото, за да получите яйчен крем, и намажете с него горната част на всеки пай.
  • Поставете ябълковите пайове върху скарата.
  • Изберете функцията Печене, настройте температурата на 175°C и времето на 10минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете пайовете, когато са готови и златисто кафяви, оставете ги да се охладят за 5 минути и сервирайте.
Ключови думи Пай