1средно голяма ябълка, обелена и нарязана на кубчета
18гзахар
18гнесолено масло
1гсмляна канела
щипка смляно индийско орехче
щипка смлян бахар
1лист бутер тесто
разбито яйце
5млмляко
Начин на приготвяне
Смесете нарязаните на кубчета ябълки,захарта, маслото, канелата,индийското орехче и бахара заедно в средна тенджера или тиган на средно слаб огън. Оставете да къкри.
Варете в продължение на 2 минути, след което свалете от огъня.
Оставете ябълките да се охладят непокрити, на стайна температура за 30минути.
Нарежете тестото за пай на 127-милиметрови кръгове.
Добавете пълнежа в центъра на всяко кръгче от тестото за пай и с пръст намажете външните краища с вода. Ще остане малко от пълнежа.
Намачкайте питата с вилица и изрежете малък прорез отгоре. Съхранявайте в хладилник до готовност за готвене.
Поставете скрата в кошницата на Cosori.
Изберете функцията Air Fry , настройте температурата на 175°Cи времето на 5 минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза), за да се загрее.
Смесете яйцето и млякото, за да получите яйчен крем, и намажете с него горната част на всеки пай.
Поставете ябълковите пайове върху скарата.
Изберете функцията Печене, настройте температурата на 175°C и времето на 10минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете пайовете, когато са готови и златисто кафяви, оставете ги да се охладят за 5 минути и сервирайте.