Go Back

Моркови на барбекю с кафява захар

Моркови на барбекю, карамелизирани с кафява захар – сладък и пикантен изкусител за вашето лятно парти.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 7 minutes
Общо време: 17 minutes
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Моркови
Порции: 3

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • 1 връзка дъговидни моркови, измити,

    обелени и с изрязани краища

  • 2 с.л кафява захар
  • 1 с.л несолено масло,

    разтопено

  • ½ с.л неутрално масло
  • ½ с.л ябълков оцет
  • 1 скилидка чесън, настъргана
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 ч.л кошерна сол
  • ½ ч.л лук на прах
  • ½ ч.л чили на прах
  • ¼ ч.л горчица на прах
  • ¼ ч.л кайенски пипер
  • пушена сол, за гарниране

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата в фритюрника Cosori.
  • Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 210 °C, след което натиснете Старт/Пауза
  • Поставете всички съставки, с изключение на пушената сол, в голяма купа и разбъркайте добре.
  • Поставете морковите върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Печене, настройте температурата на 210 °C и времето на 7 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете морковите, когато са готови, поръсете ги с пушена сол и сервирайте.
Ключови думи Моркови