Моркови на барбекю с кафява захар
Моркови на барбекю, карамелизирани с кафява захар – сладък и пикантен изкусител за вашето лятно парти.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 7 minutes mins
Общо време: 17 minutes mins
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Моркови
- 1 връзка дъговидни моркови, измити,
обелени и с изрязани краища
- 2 с.л кафява захар
- 1 с.л несолено масло,
разтопено
- ½ с.л неутрално масло
- ½ с.л ябълков оцет
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 1 ч.л червен пипер
- 1 ч.л кошерна сол
- ½ ч.л лук на прах
- ½ ч.л чили на прах
- ¼ ч.л горчица на прах
- ¼ ч.л кайенски пипер
- пушена сол, за гарниране
Поставете скарата в фритюрника Cosori.
Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 210 °C, след което натиснете Старт/Пауза
Поставете всички съставки, с изключение на пушената сол, в голяма купа и разбъркайте добре.
Поставете морковите върху предварително загрятата скара.
Изберете функцията Печене, настройте температурата на 210 °C и времето на 7 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете морковите, когато са готови, поръсете ги с пушена сол и сервирайте.