Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Мусака
Класическа мусака с аромат на домашен уют.
Разпечатайте рецептата
Време за подготовка:
10
minutes
mins
Време за готвене:
1
hour
hr
Общо време:
1
hour
hr
10
minutes
mins
Тип ястие:
Основно ястие
Кухня:
Българска
Ключови думи:
Мусака
Порции:
2
Нужни уреди
1 Cosori Dual Blaze
Съставки
750
г
картофи, нарязани на кубчета
500
г
кайма
1
морков, нарязан на ситно
2
малки глави лук
сол и червен пипер на вкус
чубрица
черен пипер
За заливката:
3
яйца
3
с.л
брашно
400
г
кисело мляко
Начин на приготвяне
Задушете лука и моркова на BAKE 190°C за 6 минути.
Добавете каймата, подправките и чесъна, и задушете на BAKE 190°C за 6 минути.
Добавете доматите, картофките и малко вода, гответе на AIR FRY 190°C за 40 минути.
Разбърквайте от време на време за да се получи перфектната мусака.
Няколко минути преди да бъдат готови картофите и каймата, направете заливката.
Смесете киселото мляко, яйцата и брашното.
Разпределете заливката върху плънката и гответе на AIR FRY 190°C за 8-10 минути.
Приятен апетит!
Ключови думи
Мусака