Go Back

Мусака

Класическа мусака с аромат на домашен уют.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 1 hour
Общо време: 1 hour 10 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Българска
Ключови думи: Мусака
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 750 г картофи, нарязани на кубчета
  • 500 г кайма
  • 1 морков, нарязан на ситно
  • 2 малки глави лук
  • сол и червен пипер на вкус
  • чубрица
  • черен пипер

За заливката:

  • 3 яйца
  • 3 с.л брашно
  • 400 г кисело мляко

Начин на приготвяне
 

  • Задушете лука и моркова на BAKE 190°C за 6 минути.
  • Добавете каймата, подправките и чесъна, и задушете на BAKE 190°C за 6 минути.
  • Добавете доматите, картофките и малко вода, гответе на AIR FRY 190°C за 40 минути.
  • Разбърквайте от време на време за да се получи перфектната мусака.
  • Няколко минути преди да бъдат готови картофите и каймата, направете заливката.
  • Смесете киселото мляко, яйцата и брашното.
  • Разпределете заливката върху плънката и гответе на AIR FRY 190°C за 8-10 минути.
  • Приятен апетит!
Ключови думи Мусака