Go Back

Ню Йорк стрип стек с чимичури

Сочно Ню Йорк стри стек, гарнирано със свеж и ароматен чимичури сос. Това класическо ястие е перфектната комбинация от нежно месо и пикантни билки.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Стек
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 2 пържоли New York strip (с дебелина25 милиметра)
  • 2 ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л черен пипер
  • 1 връзка пресен магданоз

За соса чимичури:

  • ½ малък шалот
  • 2 скилидки чесън, обелени и намачкани
  • 1 изцеден лимон
  • 2 с.л червен винен оцет
  • ½ ч.л червен пипер
  • 230 мл зехтин
  • кошерна сол на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Извадете пържолите от хладилника 30 минути преди готвене и подправете от двете страни със сол и черен пипер.
  • Смесете съставките за чимичури в блендер и миксирайте до достигане на предпочитана консистенция на соса.
  • Поставете скарата в кошницатана на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Steak и натиснетеStart/Pause да се загрее.
  • Поставете пържолите върху предварително загрятата скара.
  • Обърнете пържолата по средата наготвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
  • Извадете пържолите, когато са готови, и ги оставете да починат 10 минути, преди да ги нарежете и поднесете, гарнирани с чимичури.
Ключови думи Стек