Ню Йорк стрип стек с чимичури
Сочно Ню Йорк стри стек, гарнирано със свеж и ароматен чимичури сос. Това класическо ястие е перфектната комбинация от нежно месо и пикантни билки.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 10 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Стек
- 2 пържоли New York strip (с дебелина25 милиметра)
- 2 ч.л кошерна сол
- 1 ч.л черен пипер
- 1 връзка пресен магданоз
За соса чимичури:
- ½ малък шалот
- 2 скилидки чесън, обелени и намачкани
- 1 изцеден лимон
- 2 с.л червен винен оцет
- ½ ч.л червен пипер
- 230 мл зехтин
- кошерна сол на вкус
Извадете пържолите от хладилника 30 минути преди готвене и подправете от двете страни със сол и черен пипер.
Смесете съставките за чимичури в блендер и миксирайте до достигане на предпочитана консистенция на соса.
Поставете скарата в кошницатана на фритюрника COSORI.
Изберете функцията Steak и натиснетеStart/Pause да се загрее.
Поставете пържолите върху предварително загрятата скара.
Обърнете пържолата по средата наготвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
Извадете пържолите, когато са готови, и ги оставете да починат 10 минути, преди да ги нарежете и поднесете, гарнирани с чимичури.