Go Back

Омлет по метода Sous Vide

Перфектно сготвен, пухкав омлет с чедър и магданоз.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 18 minutes
Общо време: 23 minutes
Тип ястие: Закуска
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Омлет
Порции: 1

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori
  • Затваряща се пластмасова торбичка за фризер или специална торбичка за sous vide

Съставки
  

  • 3 яйца
  • 1 ч.л сол
  • 20 г сирене чедър настъргано
  • 1 с.л нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне
 

  • В голяма купа разбийте яйцата и солта до получаване на гладка смес. Добавете сиренето чедър и нарязания магданоз.
  • Изсипете сместа в затваряща се торбичка. Изкарайте възможно най-много въздух от торбичката, след което я запечатайте добре, като яйчената смес остане на дъното.
  • Сгънете торбичката на три, така че яйцата да образуват правоъгълна форма в долната част. Поставете сгънатата торбичка във вътрешния съд на уреда, като фиксирате формата, и я притиснете с решетката за пара, за да не изплува.

Можете да приготвите няколко омлета едновременно, като поставите до 4 торбички една върху друга.

  • Напълнете вътрешния съд с вода, докато торбичката е напълно потопена. След това я извадете временно.
  • Затворете капака на тенджерата и преместете клапана за налягане в позиция Vent (Отдушник).
  • Изберете функция Sous Vide, настройте температурата на 74°C и времето на 18 минути, след което натиснете Start.
  • След като уредът достигне желаната температура, отворете капака и поставете торбичката обратно вътре. Отново натиснете с решетката за пара, за да я фиксирате.
  • Поставете капака, уверете се, че клапанът е в позиция Vent, и изчакайте края на готвенето.
  • Когато времето изтече, внимателно извадете торбичката. С помощта на лъжица или шпатула оформете омлета, докато е още в торбичката, след което го изсипете в чиния.
  • Гарнирайте с допълнително нарязан магданоз и сервирайте топъл.
Ключови думи Омлет