Поставете пилешките филета, мътеницата, 1½ чаена лъжичка червен пипер, 1½ чаена лъжичка сол, сушен копър, чесън на прах, лук на прах и 1 чаена лъжич качерен пипер в голяма купа и разбъркайте. Покрийте и мариновайте в продължение на 4 часа в хладилника.
Поставете скарата в кошницата на фритюрника.
Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 200 °C, след което натиснетеСтарт/Пауза.
Подгответе панировка с брашното, останалата чаена лъжичка червен пипер, сушения магданоз и лютия червен пипер в една купа, разбитите яйца в друга купа и галетата, останалата чаена лъжичка сол и останалата ½ чаена лъжичка черен пипер в последната купа.
Извадете всяко пилешко филе от маринатата и го оваляйте първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата, като изтръскате излишното количество.Повторете, ако е необходимо, докато всички филета се покрият.
Поставете няколко пилешки бутчета върху предварително загрятата скара и ги напръскайте от двете страни със спрей с олио.
Изберете функцията Пържене на горещ въздух,настройте температурата на 200 °C и времето на 10минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете пилешките филета, когато са готови, и ги сервирайте.