Go Back

Панирани пилешки филенца

Сочни и ароматни, перфектното ястие за всякакъв повод.
Време за подготовка: 4 hours 20 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 4 hours 30 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • кг пилешки филета
  • 2 чаши мътеница
  • червен пипер,разделени
  • кошерна сол,разделени
  • ч.л сушен копър
  • ч ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л лук на прах
  • ч.л смлян черен пипер,разделен
  • чаша универсално брашно
  • 2 с.л сух магданоз
  • ½ ч.л кайенски пипер
  • 2 големи яйца, разбити
  • 2 чаши панко галета
  • спрей с олио

Начин на приготвяне
 

  • Поставете пилешките филета, мътеницата, 1½ чаена лъжичка червен пипер, 1½ чаена лъжичка сол, сушен копър, чесън на прах, лук на прах и 1 чаена лъжич качерен пипер в голяма купа и разбъркайте. Покрийте и мариновайте в продължение на 4 часа в хладилника.
  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника.
  • Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 200 °C, след което натиснетеСтарт/Пауза.
  • Подгответе панировка с брашното, останалата чаена лъжичка червен пипер, сушения магданоз и лютия червен пипер в една купа, разбитите яйца в друга купа и галетата, останалата чаена лъжичка сол и останалата ½ чаена лъжичка черен пипер в последната купа.
  • Извадете всяко пилешко филе от маринатата и го оваляйте първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата, като изтръскате излишното количество.Повторете, ако е необходимо, докато всички филета се покрият.
  • Поставете няколко пилешки бутчета върху предварително загрятата скара и ги напръскайте от двете страни със спрей с олио.
  • Изберете функцията Пържене на горещ въздух,настройте температурата на 200 °C и времето на 10минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете пилешките филета, когато са готови, и ги сервирайте.
Ключови думи Пиле