1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L
Съставки
900гфиле от сьомга (без кожа, дебелина 2 см)
1½ч.лкошерна сол
1½ч.лпрясно смлян черен пипер
1с.лзехтин
1с.лразтопено масло
1½с.лпресен копър, нарязан
4 скилидки чесън, настъргани или смлени
лимон, нарязан на тънки кръгчета (3 мм)
Начин на приготвяне
Изберете функцията Печене (Bake) , настройте температурата на 185°C и времето на 20 минути, след което натиснете Start/Pause, за да загреете.
Постелете тавата с алуминиево фолио и поставете филето от сьомга с кожата надолу (ако е с кожа). Овкусете равномерно със сол и черен пипер.
В малка купа смесете зехтина, разтопеното масло, копъра и чесъна. Намажете сьомгата с тази смес, като използвате четка. Отгоре подредете лимоновите кръгчета.
Поставете тавата за храна на ниво 2 в предварително загрятата фурна и изпечете за 20 минути, докато сьомгата стане нежна и леко се разделя на пластове при натиск с вилица.
Извадете сьомгата от фурната и я оставете да почине за няколко минути, преди да я сервирате.
Бележки
Съвет: Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци, печени картофи или свежа салата с цитрусов винегрет.