Печени зеленчуци с фета и маслини
Вкусна комбинация от свежи зеленчуци, сирене фета и маслини, перфектно изпечена до златисто – идеалната рецепта за лека и здравословна вечеря.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 12 minutes mins
Общо време: 22 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Зеленчуци
- 1 тиквичка, нарязана на филийки
- 1 жълта тиква, нарязана на кръгчета
- 170 г чери домати, нарязани на половинки
- 45 г маслини Каламата, нарязнаи на половинки
- 3 скилидки чесън, смлени
- 1 с.л пресни листа от риган
- 1 с.л зехтин
- 1 с.л червен оцет
- 1 ч.л люспи от червен пипер
- 1 ч.л сол
- ½ прясно смлян черен пипер
- сварен кафяв ориз или хляб, за сервиране
Изберете функцията Печене, настройте температурата на 220°C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загреете фурната.
В голяма купа поставете тиквичките, тиквата, доматите, сиренето фета, маслините, чесъна, ригана, зехтина, червения винен оцет, люспите от червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато съставките се комбинират.
Изсипете сместа в тавата.
Поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна на фритюрника и изпечете за 12 минути или докато зеленчуците омекнат и сиренето фета стане златисто.
Извадете тавата и сервирайте със сварен кафяв ориз или топъл хляб пита, ако желаете.Насладете се на ястието!