Go Back

Печени ябълки

Топла и уютна сладост, която изпълва дома с аромат на есен и комфорт.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Ябълки
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • ½ чаша кафява захар
  • чаша овес
  • чаша ядки макадамия, нарязани
  • ¼ чаша орехи, нарязани на ситно
  • 3 с.л универсално брашно
  • 1 ч.л паста от ванилови зърна
  • 1 ч.л смляна канела
  • 1 ч.л портокалова кора
  • ½ ч.л кошерна сол
  • ¼ ч.л смлян карамфил
  • 6 средно зелени ябълки
  • 1 с.л несолено масло
  • ванилов сладолед, за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата във фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 190 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Смесете кафявата захар, овеса, двата вида ядки,брашното, ваниловата паста, канелата, портокаловата кора, солта и карамфила в средна купа. Разбъркайте добре с лъжица.
  • Отрежете връхчетата на ябълките, на около 0.5 см от дръжката. Оставете ги настрана. С помощта на лъжица или нож издълбайте сърцевината на ябълките, като оставите 0.5 см "стена". Продължете да издълбавате сърцевината, докато в центъра остане около ¼ чаша празно пространство.
  • Поставете ябълките върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Изпичане, настройте температурата на 190 °C и времето на 6 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете ябълките, когато са готови, и напълнете всяка с плънката, след което сложете отгоре малко парче масло. Поставете отново връхчетата и върнете ябълките на скарата.
  • Изберете функцията Печива, настройте температурата на 180 °C и времето на 4 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете ябълките, когато са готови, и ги поднесете с топка ванилов сладолед.
Ключови думи Ябълки