Поставете скарата във фритюрника COSORI.
Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 190 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
Смесете кафявата захар, овеса, двата вида ядки,брашното, ваниловата паста, канелата, портокаловата кора, солта и карамфила в средна купа. Разбъркайте добре с лъжица.
Отрежете връхчетата на ябълките, на около 0.5 см от дръжката. Оставете ги настрана. С помощта на лъжица или нож издълбайте сърцевината на ябълките, като оставите 0.5 см "стена". Продължете да издълбавате сърцевината, докато в центъра остане около ¼ чаша празно пространство.
Поставете ябълките върху предварително загрятата скара.
Изберете функцията Изпичане, настройте температурата на 190 °C и времето на 6 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете ябълките, когато са готови, и напълнете всяка с плънката, след което сложете отгоре малко парче масло. Поставете отново връхчетата и върнете ябълките на скарата.
Изберете функцията Печива, настройте температурата на 180 °C и времето на 4 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете ябълките, когато са готови, и ги поднесете с топка ванилов сладолед.