Печено пиле
Сочно и крехко печено пиле, овкусено с ароматни подправки и изпечено до съвършенство. Всяка хапка е наслада за небцето, която ще ви накара да се влюбите в класиката на домашно приготвеното пиле. Перфектно за семейна вечеря или специален повод.
Време за подготовка: 40 minutes mins
Време за готвене: 1 hour hr 10 minutes mins
Общо време: 1 hour hr 50 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
- 1 цяло пиле
- 2 ч.л кошерна сол
- 1 ч.л червен пипер
- ¾ ч.л сушена мащерка
- ½ ч.л чесън на прах
- ½ ч.л лук на прах
- ½ ч.л сух магданоз
- ½ ч.л смлян черен пипер
- ½ ч.л лют червен пипер
- 1½ с.л зехтин
- 1 лимон нарязан
Извадете пилето от хладилника 30 минути преди готвене.
Разбъркайте всички подправки в малка купа.
Извадете скарата от кошницата на фритюрника COSORI. Изберете функцията Пиле, настройте температурата на 185°C и времето на 35минути, натиснете разклащане, за да премахнете автоматичното разклащане.След което натиснете Старт/Пауза, за да загреете предварително.
Подсушете пилето с хартиени кърпи отвътре и отвън, след което намажете кожата със зехтин.
Овкусете цялото пиле с подправката за втриване. Поставете 3 лимонови резенчета в кухината на пилето, след което съединете краката с помощта на кухненски канап.
Поставете пилето с гърдите надолу директно в предварително загрятата кошница.
Обърнете пилето, когато е готово.
Задайте температурата на 190°C и времето на 30 минути, след което натиснете Start/Pause.
Извадете пилето,когато е готово, и го оставете да почине за 10 минути, след коетого нарежете и сервирайте с останалите лимонови резенчета.