Go Back

Печено пиле

Сочно и крехко печено пиле, овкусено с ароматни подправки и изпечено до съвършенство. Всяка хапка е наслада за небцето, която ще ви накара да се влюбите в класиката на домашно приготвеното пиле. Перфектно за семейна вечеря или специален повод.
Време за подготовка: 40 minutes
Време за готвене: 1 hour 10 minutes
Общо време: 1 hour 50 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 1 цяло пиле
  • 2 ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л червен пипер
  • ¾ ч.л сушена мащерка
  • ½ ч.л чесън на прах
  • ½ ч.л лук на прах
  • ½ ч.л сух магданоз
  • ½ ч.л смлян черен пипер
  • ½ ч.л лют червен пипер
  • с.л зехтин
  • 1 лимон нарязан

Начин на приготвяне
 

  • Извадете пилето от хладилника 30 минути преди готвене.
  • Разбъркайте всички подправки в малка купа.
  • Извадете скарата от кошницата на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Пиле, настройте температурата на 185°C и времето на 35минути, натиснете разклащане, за да премахнете автоматичното разклащане.След което натиснете Старт/Пауза, за да загреете предварително.
  • Подсушете пилето с хартиени кърпи отвътре и отвън, след което намажете кожата със зехтин.
  • Овкусете цялото пиле с подправката за втриване. Поставете 3 лимонови резенчета в кухината на пилето, след което съединете краката с помощта на кухненски канап.
  • Поставете пилето с гърдите надолу директно в предварително загрятата кошница.
  • Обърнете пилето, когато е готово.
  • Задайте температурата на 190°C и времето на 30 минути, след което натиснете Start/Pause.
  • Извадете пилето,когато е готово, и го оставете да почине за 10 минути, след коетого нарежете и сервирайте с останалите лимонови резенчета.
Ключови думи Пиле