Загрейте предварително зона 1 на фритюрника Cosori на програма Grill. Това гарантира, че уредът ще е готов за запечатване на телешкото месо.
Подсушете говеждото месо с домакинска хартия, за да отстраните излишната влага.
Овкусете телешкото месо обилно с мазнина, сол и черен пипер. Втрийте подправките равномерно по повърхността на телешкото месо.
Поставете подправеното телешко месо в зона 1.
Запечете телешко от всяка страна за около 5 минути или докато се образува златисто-кафява коричка. Това спомага за запечатването на соковете и добавя аромат.
Изпържете говеждото от всяка страна за около 5 минути или докато се образува златисто-кафява коричка. Това спомага за запечатването на соковете и добавя аромат.
Поставете увитото във фолио телешко обратно във еър фрайъра.
Изберете функцията Roast (Печене) за зона 1, настройте температурата на 160°C (320°F) и времето на 60 минути и натиснете Start/Pause.
Обелете картофите и ги изплакнете със студена вода.
Нарежете картофите на четвъртинки, като внимавате да са с приблизително еднакъв размер, за да се сготвят равномерно.
Напълнете голяма тенджера с вода и добавете обилно количество сол.
Сложете вода да заври на силен огън и внимателно добавете нарязаните на четвъртинки картофи.
Сварете картофите във врящата вода за около 10 минути или докато омекнат при пробождане с вилица.
Отцедете сварените картофи с гевгир и ги върнете в празната тенджера.
Покрийте съда с капак и оставете картофите да се задушават още 5-10 минути. Това помага за отстраняване на излишната влага, в резултат на което печените картофи стават по-хрупкави.
След като са сварени, добавете масло, сол, черен пипер и пресен розмарин към картофите. Разбъркайте внимателно, за да покриете картофите равномерно с подправките.
Разпределете подправените картофи на един ред в кошницата на фритюрника.
Изберете функцията Roast за зона 2, настройте температурата на 200°C (392°F) и времето на 25 минути, изберете Sync, след което натиснете Start/Pause.
Печете картофите, докато станат златистокафяви и хрупкави отвън, а отвътре - крехки.
В тенджера разтопете маслото на средна температура, докато се разтопи напълно и започне леко да ври.
В тенджера разтопете маслото на средна температура, докато се разтопи напълно и започне леко да ври.
Разбърквайте непрекъснато с бъркалка или дървена лъжица, за да се смесят брашното и маслото и да се получи хомогенна паста.
Продължете да готвите пастата при непрекъснато разбъркване в продължение на 2-3 минути. Това помага за изчистване на суровия вкус на брашното и гарантира, че сосът няма да има вкус на брашно.
Бавно налейте телешкия бульон в тенджерата, като непрекъснато разбърквате, за да предотвратите образуването на бучки.
Постепенно добавете целия телешки бульон, като разбърквате, докато сместа стане гладка и консистентна..
Оставете сместа да къкри на умерен огън, като разбърквате от време на време.
Оставете соса да къкри в продължение на 5-10 минути или докато достигне желаната гъстота. Сосът ще продължи да се сгъстява по време на варенето.
Опитайте соса и го подправете със сол и черен пипер по ваш вкус. При необходимост добавете още подправки.
Опитайте соса и го подправете със сол и черен пипер по ваш вкус. При необходимост добавете още подправки.
Поднесете соса горещ заедно с печеното телешко и картофите.