Пикантни домашни кюфтета
Кюфтета, приготвени с любов и подправени с ароматни подправки, които добавят пикантен привкус.
Време за подготовка: 20 minutes mins
Време за готвене: 10 minutes mins
Общо време: 30 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кюфтенца
- 33 г галета
- 2 с.л пълномаслено мляко
- 450 г смляно говеждо месо
- 450 г смляна италианска наденица
- 1 яйце
- 45 г пармезан, настърган, плюс още за сервиране
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 с.л пресен магданоз,нарязан
- 1 с.л доматено пюре
- 2 ч.л зехтин
- 2 ч.л кошерна сол
- 1 ч.л черен пипер
- 1 ч.л смлян копър
- 1 буркан сос маринара, затоплен
Поставете галетата в голяма купа, изсипете млякото върху тях и ги оставете да се накиснат за 2 минути. Добавете говеждото месо, мляната наденица, яйцето, 45 г пармезан, чесън,магданоз и доматено пюре, добавете зехтина, солта, пипера и смления копър в купата с галетата. Внимателно разбъркайте с ръце. Оформете от сместа 20 кюфтета. Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI. Изберете функцията Печене, настройте времето на 10 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загреете. Поставете кюфтетата върху предварително загрятата чиния. Обърнете кюфтетата по средата наготвенето. Напомнянето за разклащанеще ви информира кога. След като са готови, извадете кюфтетата и ги поднесете с топлия сос маринара и допълнително пармезан.