Изберете функцията Air Fry , настройте температурата на 170°C и времето на 8 минути. Докоснете Start/Pause, за да загреете фурната.
Поставете нарязаните ленти бекон върху тавата на фритюрника. Поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна. Поставете втора тава на ниво 2, за да уловите мазнината, която може да капе по време на готвенето.
Извадете бекона, когато е готов, и го нарежете на малки парчета.
Изберете функцията Air Fry отново, настройте температурата на 205°C и времето на 14 минути. Докоснете Start/Pause, за да започнете.
Поставете нарязаното брюкселско зеле в голяма купа. Добавете 1 супена лъжица зехтин и 1/2 чаена лъжичка сол. Разбъркайте добре и поставете зелето върху тавата за фритюрник.
Поставете тавата за фритюрник в предварително загрятата фурна на ниво 5. Докоснете Start/Pause и гответе.
В голяма купа смесете портокаловия мармалад, горчицата, кафявата захар, ябълковия оцет, черния пипер и 1 чаена лъжичка сол. Разбийте добре, докато сосът стане гладък.
Извадете брюкселското зеле, когато е готово, и го объркайте със соса от портокалов мармалад и парченца бекон. Поръсете с настърганото Пекорино Романо и сервирайте.