Go Back

Пилешки бутчета с картофи, топки моцарела и ябълков крамбъл

Сготвихме цяло меню в един уред: сочно пилешко с картофи, хрупкави топки моцарела и ароматен ябълков крамбъл. Turbo Tower се справя с всичко – бързо, лесно и без компромис с вкуса!
Време за подготовка: 35 minutes
Време за готвене: 17 minutes
Общо време: 52 minutes
Тип ястие: Десерт, Основно ястие, Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Моцарела, Пилешки бутчета, Ябълки
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 купа за разбъркване
  • 2 малки огнеупорни съда (за крамбъла)

Съставки
  

За бутчетата:

  • 4 пилешки бутчета с кожа и кост
  • 300 г сладки картофи (оранжеви и лилави)
  • 1 ч.л чесън на прах
  • 1 с.л зехтин
  • 2 с.л пушен червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

За топки моцарела със спанак и морков:

  • 12 мини топки моцарела
  • ½ ч.л сушен риган
  • 1 чаша галета (или панко)
  • ½ чаша брашно
  • 1 яйце
  • 1 морков (настърган)
  • 1 чаша спанак

За ябълковия крамбъл:

  • 1 голяма ябълка
  • ½ ч.л канела
  • 2 с.л овесени ядки
  • 2 с.л бадемово брашно
  • 1 с.л масло
  • 1 ч.л мед/кленов сироп

Начин на приготвяне
 

Приготвяне на бутчетата:

  • Овкусете пилешките бутчета с чесън на прах, червен пипер, сол и черен пипер.
  • Разбъркайте нарязаните на кубчета картофи със зехтин и щипка сол.
  • Поставете картофите на дъното на втората кошница, а отгоре сложете пилешките бутчета.

Приготвяне на моцарелените топки:

  • В три отделни купи поставете галета, разбито яйце и брашно.
  • Оваляйте всяка топка моцарела в следния ред - брашно, яйце, галета.
  • Поставете ги във фризера за 10 минути (тази стъпка ще стегне моцарелата и ще предотврати разтапянето ѝ във въздушния фритюрник).

Приготвяне на ябълковия крамбъл:

  • Смесете нарязаните ябълки с канела и ги сложете в малък огнеупорен съд.
  • Комбинирайте овесени ядки, бадемово брашно, мед и масло в купа, за да получите ронлива смес, и поръсете я върху ябълките.

Последна стъпка:

  • В първата кошница поставете топките моцарела и ги гответе за 5 минути на 200 °C, на програма Air Fry, докато станат златисти и хрупкави.
  • Поставете скарата във втората кошница, над пилето. Изберете програма Air Fry на 195°C за 12 минути.

Бележки

Сервирайте основното ястие с песто от босилек, а десерта с топка ванилов сладолед.
Сервирайте моцарелените топки върху спанак и поръсете с настъргани моркови отгоре.
 
Ключови думи Моцарела, Пилешки бутчета, Ябълки