Go Back

Пилешки бутчета с печени зеленчуци

Пилешки бутчета с печени зеленчуци - съчетание от сочни пилешки бутчета и ароматни печени зеленчуци, приготвени за перфектна и изобилна вечеря.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 20 minutes
Общо време: 30 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Бутчета
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

  • 4 бр пилешки бутчета
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 ч.л черен пипер
  • 1 ч.л чесън на прах
  • 2 чаши броколи на розички
  • 2 чаши моркови, нарязани на ситно
  • 2 чаши розички карфиол
  • 1 бр нарязан лук
  • 2 с.л зехтин

Начин на приготвяне
 

  • Овкусете пилешките бутчета обилно със сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах, като се уверите, че и двете страни са равномерно покрити. Оставете настрана.
  • Сварете розичките броколи, нарязаните моркови и розичките карфиол в подсолена вряща вода за 3-6 минути.
  • Изплакнете зеленчуците и ги потопете в студена вода.
  • В купа разбъркайте розичките броколи, нарязаните моркови, розичките карфиол и нарязания лук със зехтин, сол и черен пипер на вкус.
  • Поставете подправените пилешки бутчета в първата кошница на фритюрника с кожата надолу.
  • Разпределете равномерно подправените зеленчуци във втората кошница на фритюрника.
  • Настройте двете зони на режим Roast, използвайки функцията Match, на 200°C и за 20 минути, и натиснете Старт/Пауза.
  • Оставете го да се готви за 10 минути. 
  • След 10 минути поставете фритюрника на пауза, обърнете пилето и разбъркайте зеленчуците.
  • След като пилешките бутчета и печените зеленчуци са готови, ги извадете и сервирайте. Бон Апети!
Ключови думи Бутчета