Go Back

Пилешки бутчета с чесън, розмарин и орзо

Уютна и балансирана вечеря – пилешко с билки и кремообразно орзо.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 11 minutes
Общо време: 26 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Орзо, Пиле
Порции: 5

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori CMC-CO601-SEU

Съставки
  

  • 680 г обезкостени пилешки бутчета без кожа нарязани
  • 2 ч.л сол
  • 1 ч.л смлян черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 1 с.л билки от Прованс
  • 473 мл пилешки бульон
  • 1 с.л лимонова кора
  • 4 мл лимонов сок
  • 28 г несолено масло
  • 227 г сурово орзо (тип паста)

Начин на приготвяне
 

  • Във вътрешния съд на тенджерата под налягане COSORI сложете всички съставки без орзото.
  • Затворете капака.
  • Изберете функцията Meat/Poultry (Месо/Птици), деактивирайте Keep Warm (Поддържане на топло), настройте Налягане,високо време 8 минути.Натиснете Start.
  • След готвене освободете бързо налягането, като плъзнете вентила към Vent.
  • Добавете орзото, разбъркайте внимателно, за да се смеси с пилешката смес.
  • Затворете отново капака.
  • Изберете отново функцията за готвене под налягане, изключете Keep Warm, настройте Налягането високо, времето на 3 минути.Натиснете Start.
  • След готвене оставете тенджерата да освободи налягането естествено за 4 минути, след което плъзнете вентила към Vent, за да освободите остатъчното налягане.
  • Отворете внимателно капака. Оставете ястието да почине 7 минути.
  • Опитайте и коригирайте подправките при нужда. Сервирайте топло.
Ключови думи Орзо, Пиле