Подсушете пилешките крилца с домакинска хартия, за да отстраните излишната влага.
Подправете крилцата обилно със сол, черен пипер, сладък червен пипер и къри на прах. Оставете подправките да полепнат по крилцата за поне 10 минути или ги мариновайте за една нощ в хладилника, за да придобият наситен вкус.
Поставете подправените пилешки крилца в кошницата на фритюрника и гответе на 120°C (250°F) за 20 минути.
След като програмата приключи, извадете крилцата от фритюрника и ги оставете да се охладят в хладилника за 15 минути. Това помага на кожата да се стегне и гарантира, че ще станат хрупкави при следващото изпичане.
Обелете сладките картофи и ги нарежете в правоъглна форма с дебелин 1см.
В купа смесете картофите със зехтин, сол, черен пипер, пушен червен пипер, чесън на прах и червен пипер кайен (по избор), докато се покрият равномерно. След като пилешките крилца се охладят за 15 минути, поставете ги обратно в една от кошниците на фритюрника.
Поставете подправените картофи в другата зона на фритюрника.
Изберете Зона 1 и функцията Air Fry, след което задайте температура 200°C (390°F) и време 8 минути.
Изберете Зона 2 и функцията Air Fry , след което задайте температура 190°C (375°F) и време 14 минути.
Натиснете Sync (Синхронизиране), за да сте сигурни, че храната в двете кошници ще бъде готова по едно и също време.
Натиснете Start/Pause.
След като пилешките крилца и сладките картофи са готови, ги извадете.
Поднесете пилешките крилца и сладките картофи заедно, украсени с нарязан магданоз и няколко капки лимонов сок.