Go Back

Пилешки филенца

Пилешки филенца - класически вкус, който винаги впечатлява.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

  • 560 г пилешки бонфилета
  • 1 ч.л сол
  • черен пипер на вкус
  • половин чаша галета
  • половин чаша панко галета
  • 3 бр. яйца
  • зехтин
  • брашно

За чесновия сос:

  • ½ кисело мляко
  • 2 с.л майонеза
  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне
 

  • Измийте пилешките бонфиленца.
  • Овкусете бонфилетата със сол и черен пипер.
  • Разбийте яйцата в една купа.
  • Във втора купа смесете галета и панко галетата.
  • В трета купа поставете брашното.
  • Оваляйте всяко бонфиле в първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата.
  • Подредете ги в кошницата и напръскайте със зехтин.
  • Настройте на AIR FRY 205°C за 12 минути.
  • За чесновия сос, смесете киселото мляко с майонезата, чесъна и солта и добавете копър.
  • Сервирайте пилешките филенца заедно с чесновия сос.
  • Бон Апети!
Ключови думи Пиле