Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Пилешки филенца
Пилешки филенца - класически вкус, който винаги впечатлява.
Разпечатайте рецептата
Време за подготовка:
10
minutes
mins
Време за готвене:
12
minutes
mins
Общо време:
22
minutes
mins
Тип ястие:
Предястие
Кухня:
Интернационална
Ключови думи:
Пиле
Порции:
4
Нужни уреди
1 Cosori Dual Blaze
Съставки
560
г
пилешки бонфилета
1
ч.л
сол
черен пипер на вкус
половин чаша галета
половин чаша панко галета
3
бр.
яйца
зехтин
брашно
За чесновия сос:
½
кисело мляко
2
с.л
майонеза
сол на вкус
2
скилидки чесън
Начин на приготвяне
Измийте пилешките бонфиленца.
Овкусете бонфилетата със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата в една купа.
Във втора купа смесете галета и панко галетата.
В трета купа поставете брашното.
Оваляйте всяко бонфиле в първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата.
Подредете ги в кошницата и напръскайте със зехтин.
Настройте на AIR FRY 205°C за 12 минути.
За чесновия сос, смесете киселото мляко с майонезата, чесъна и солта и добавете копър.
Сервирайте пилешките филенца заедно с чесновия сос.
Бон Апети!
Ключови думи
Пиле