Go Back

Пилешки шишчета Тика

Сочни парчета пилешко, мариновани в ароматен сос Тика и изпечени до съвършенство.
Време за подготовка: 35 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 47 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 2 големи пилешки гърди без кост, почистени и нарязани на 1-инчови парчета
  • 80 г обикновено гръцко кисело мляко
  • 2 с.л масло
  • 2 с.л тика масала
  • ½ ч.л кошерна сол
  • 1 изцеден лайм
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л пресен джинджифил
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана
  • 1 жълта чушка, почистена и нарязана
  • 1 червен лук, нарязан на квадратчета

Начин на приготвяне
 

  • Комбинирайте пилешкото месо, киселото мляко, олиото, тика масала сместа от подправки, солта, кората и сока от лайм, чесъна и джинджифила в купа и разбъркайте добре. Покрийте и мариновайте на стайна температура в продължение на 30 минути.
  • Поставете скарата в кошницатана фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Steak (пържола),настройте времето на12 минути, след което натиснете Старт/Пауза,за да загреете предварително.
  • Нанижете пилешкото месо, чушките и лука равномерно на шишчетата, като ги редувате, докато ги подреждате.
  • Поставете шишчетата върху предварително загрятата чиния.
  • Обърнете шишчетата посредата на готвенето.Напомнянето за разклащане ще ви информира.
  • След като са готови,извадете шишчетата и сервирайте.
Ключови думи Пиле