Измийте пилешките бутчета.
Напръскайте ги със зехтин,и ги овкусете със сол и черен пипер.
Поставете бутчетата в кошницата на Еър Фрайъра и пуснете програма AIR FRY на 205°C за 6 минути.
Извадете бутчетата и ги оставете настрани.
Добавете нарязания лук и моркови в кошницата като отново ги напръскайте със зехтин.
Пуснете програма BAKE на 180°C за 6 минути.
Извадете кошницата с нарязаните зеленчуци.
Добавете ориза към задушените зеленчуци и гответе на BAKE 160°C за 3-4 минути.
Добавете вода (3:1 съотношение с ориза).
Добаете кубчето бульон, и разбъркайте.
Поставете пилето върху ориза.
Пуснете програма BAKE на 160°C за 25 минути.
Когато ястието е готово, го оставете за няколко минути. Може да го поръсите с прясно нарязан магданоз.
Бон Апети!