Изплакнете ориза в студена вода, докато водата се избистри.
Сварете ориза в оризоварка или в тенджера според инструкциите на опаковката. Оставете настрана.
В купа смесете соевия сос, мирина, оризовия оцет, сусамовото олио и захарта, за да приготвите маринатата за пилето.
Нарежете пилешките гърди на парчета с големина на хапка.
Поставете пилето в маринатата и го накиснете. Оставте в хладилника за поне 30 минути или за цяла нощ, за да се семесят максимално добре вкусовете.
Нарежете броколите на розички. Нарежете червената чушка, лука и гъбите. Нарежете бок чой и зеления фасул.
Овкусете зеленчуците с нарязан на ситно чесън, джинджифил, зелен лук и соев сос.
Поставете маринованото пиле в едната кошница на фритюрника.
Изберете Зона 1 и функцията Air Fry, след което задайте температура 180°C (356°F) и време 10 минути.
В другата кошница на фритюрника поставете подготвените зеленчуци.
Изберете Зона 2 и функцията Air Fry , след което задайте температура 180°C (356°F) и време 8 минути.
Натиснете Sync (Синхронизиране), за да сте сигурни, че двете кошници ще бъдат готови по едно и също време.
Натиснете Start/Pause, за да започнете готвенето.
След като пилето и зеленчуците са готови, ги смесете в купа и разбъркайте внимателно, за да се смесят.
Сервирайте пилешкото месо и зеленчуците върху сварения ориз.