Пиле с пармезан
Пиле с пармезан – крехко и ароматно ястие с хрупкава коричка и кремообразна текстура, което носи уют и вкус във всяка хапка.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 12 minutes mins
Общо време: 22 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пиле
- 56 г панко галета
- 20 г пармезан настърган
- 2 обезкостени пилешки гърди, тънко нарязани
- мазнина за готвене
- 2 парчета сирене моцарела
- 2 стръка магданоз, за украса
- 60 г обикновено брашно
Смесете галетата и пармезана в среднакупа, сложете разбитото яйце в отделна купа и изсипете сместа в трета купа. Потопете всяка пилешка гърда в брашното, след това в разбитото яйце и оваляйте в сместа от галета. Напръскайте двете страни на пилето с мазнина. Поставете скарата в кошницата на Cosori, след което поставете пилето върху скарата. Изберете функцията Air Fry , настройте времето на 12минути, след което натиснете Start/Pause (Старт/Пауза). След 10 минути поставете по 1 парче сирене моцарела върху всяка гърда. Когато пилето е готово, го извадете. Сервирайте със сос маринара и украсете с прясно нарязания магданоз.