Go Back

Препечени сандвичи със зеленчуци и пушена моцарела

Насладете се на тези вкусни и здравословни препечени сандвичи с пушена моцарела и свежи зеленчуци.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 7 minutes
Общо време: 12 minutes
Тип ястие: Закуска
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Сандвич
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 4 филийки пълнозърнест хляб
  • 37 г ракита(по избор)
  • 20 г кълнове от люцерна
  • 20 г микрозеленчуци(по избор)
  • 1 ч.л куркума
  • 1 ч.л сол
  • 115 г пушена моцарела, нарязана
  • 1 домат, нарязан
  • 1 авокадо, нарязано

За дресинг:

  • 1 с.л дижонска горчица
  • червен винен оцет
  • 3 с.л зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Поставете филийките пълнозърнест хляб върху тавата за печене и я поставете в предварително загрятата фурна на ниво 5. Изберете функцията Тост, регулирайте нивото на тъмнина на 1 и натиснете Старт/ Пауза.
  • В малка купа смесете дижонската горчица и червения винен оцет, след което добавете зехтина. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Объркайте руколата, кълновете от люцерна и микрозеленчуците с дресинга, докато се покрият добре.
  • В малка купа разбъркайте майонезата с куркумата и солта.
  • Когато хлябът е готов, извадете го от фурната и намажете препечените страни с майонезата с куркума.
  • Наредете върху едната филийка хляб пушената моцарела, резените домати, зелената смес и авокадото. Покрийте с другата филийка хляб и затворете сандвичите.
  • Поставете сандвичите обратно в тавата за храна и я върнете в фурната на ниво 2. Изберете функцията Тост, регулирайте нивото на тъмнина на 5 и натиснете Старт/ Пауза.
  • Извадете сандвичите, когато са готови, и сервирайте топли.
Ключови думи Сандвич