Пръчици от моцарела със сос маринара
Разтопена моцарела, обвита в хрупкава панировка и сервирана със сос маринара - какво повече може да иска човек?
Време за подготовка: 1 hour hr 15 minutes mins
Време за готвене: 6 minutes mins
Общо време: 1 hour hr 21 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Моцарела, Сос Маринара
- 110 г брашно
- 4 яйца, разбити
- 240 г галета
- ½ ч.л кошерна сол
- 1 ч.л сушен магданоз
- 1 ч.л чесън на прах
- 1 ч.л лук на прах
- 12 пръчици сирене моцарела
- спрей с мазнина
- сос маринара за сервиране
В една купа, разбитите яйца във втора купа и галетата, 3⁄4 чаена лъжичка кошерна сол,магданоз, чесън на прах и лук на прах, смесете заедно в последната купа. Оваляйте всяка пръчица сирене в брашно,след това в разбитите яйца и накрая в сместа от галета, като изтръскате излишното. Повторете стъпките сяйцето и панко, след което поставете панираните пръчици със сирене върху хартия поднос или чиния,застлана спергаментова хартия. Замразете панираните пръчици със сирене за 1час. Поставете скарата в кошницата на COSORI. Изберете функциятаЗамразени храни,настройте времето на 6 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за дазагреете. Поставете замразените пръчици моцарела върху предварително загрятата скара и ги напръскайте със спрей за олио. Обърнете пръчиците моцарела по средата на готвенето и отново ги напръскайте със спрей с олио.Напомнянето за разклащане ще ви информира. Когато са готови,извадете пръчиците моцарела и ги поднесете със сос маринара.
Ключови думи Моцарела, Сос Маринара