Go Back

Стек от карфиол с леща и тофу

Златист карфиолен стек с леща – сочен, ароматен и напълно растителен! Turbo Tower превръща простите съставки във впечатляващо ястие.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 25 minutes
Общо време: 45 minutes
Тип ястие: Гарнитура, Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Карфиол, Леща
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Tower

Съставки
  

  • 1 глава карфиол
  • 1 чаша сварена леща
  • ½ чаша настърган чедър
  • 125 г моцарела
  • ½ чаша галета
  • 1 яйце
  • 1 с.л чесън на прах
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 г тофу, нарязано на кубчета
  • чили на прах
  • сок от един лимон
  • зехтин
  • сос на основа на кисело мляко
  • свеж зеленчук по избор

Начин на приготвяне
 

Приготвяне на карфиола:

  • От средата на карфиола изрежете два стека и ги оставете настрана. Останалата част от карфиола поставете в тенджера с вряща вода и го сварете за 5 минути. След това намачкайте сварения карфиол в купа.
  • Към намачкания карфиол добавете настъргания чедър, моцарела, галета, яйце, чесън на прах, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
  • Оформете малки хапки от сместа и ги поставете в първата кошница на еър фрайъра. Изберете функция Air Fry на 180 за 12-15 минути и гответе хапките докато станат златисти и хрупкави.

Приготвяне на стековете и тофуто:

  • В купа разбъркайте карфиол стековете и тофуто със зехтин, лимонов сок и подправки по избор (може да добавите сол, черен пипер и чили на прах за пикантност).
  • Поставете стековете на дъното на втората кошница на еър фрайъра.
  • Добавете решетката за грил и поставете тофуто отгоре.
  • Гответе в за около 10 минути на програма Air Fry 190, или докато стековете и тофуто са изпечени добре.
  • След като всичко е готово поставете сварената леща в чиния и я сервирайте като основа. Подредете върху нея хапките от карфиол и стековете с тофу. Полейте със сос на основа на кисело мляко. Добавете свеж зеленчук по избор за освежаване на ястието.
  • Приятен апетит!
Ключови думи Карфиол, Леща