Go Back

Сьомга с копър и лимон

Сьомга с копър и лимон: свеж и деликатен вкус, който идеално подчертава морския аромат на рибата.
Време за подготовка: 6 minutes
Време за готвене: 7 minutes
Общо време: 13 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Сьомга
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

  • 1 голямо филе от атлантическа сьомгабез кожата (350 - 425 гр)
  • 1 ч.л кошерна сол
  • ½ ч.л черен пипер, пресенсмлян
  • ½ с.л зехтин
  • 1 с.л масло, разтопено
  • 1 с.л пресен копър, нарязан
  • 2 скилидки чесън, настъргани илисмлени
  • ½ лимон, нарязан на кръгчета с дебелина1.5 см
  • олио от спрей

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата в COSORI фритюрника.
  • Изберете функцията Предварително загряване,настройте температурата на 190 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Подправете месото на филето от сьомга равномерно със сол и черен пипер.
  • Разбъркайте зехтина, маслото, копъра и чесъна в малка купа и намажете със сместа сьомгата, след което сложете отгоре резени лимон.
  • Напръскайте предварително загрятата скара съсспрей с олио, след което поставете сьомгата с кожата надолу върху скарата.
  • Изберете функцията Пържене на горещ въздух,настройте температурата на 190 °C и времето на 7минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете сьомгата, когато е готова, и сервирайте.
Ключови думи Сьомга