Go Back

Торта от моркови

Перфектен избор за сладка наслада с богат вкус и текстура.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 40 minutes
Общо време: 55 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Торта
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За блатовете:

  • 1 спрей с мазнина
  • 200 г брашно
  • 200 г пудра захар
  • 100 г растително масло
  • 1 ч.л бакпулвер
  • ½ ч.л сол
  • 250 г моркови
  • 3 броя яйца

За дресинга:

  • 50 г масло
  • 100 г пълномаслено мляко
  • 50 г черен шоколад
  • 1 щипка захар
  • 50 г сол

Начин на приготвяне
 

За блатовете:

  • Изберете Grandzone и функцията Bake (Печене), настройте температурата на 160°C и времето на 10 минути и натиснете Start/Pause (Старт/Пауза), за предварително загряване.
  • Напръскайте вътрешността на формата за хляб с мазнина и поръсете с брашно. Разклатете формата, за да отстраните излишното брашно.
  • Обелете морковите и ги нарежете на малки парченца.
  • Смесете морковите, яйцата, олиото, екстракта от ванилия и захарта с помощта на блендер до получаване на хомогенна смес. 
  • Смесете сухите съставки, брашното, солта и бакпулвера. Сложете ги към разбитата паста с помощта на шпатула, докато се смесят добре.Трябва да се получи гладка и лъскава смес без бучки брашно.
  • Изсипете сместа в подготвената форма.
  • Печете 35-40 минути. Проверявайте хляба на 5-минутни интервали от около 25 до 30 минути в кошницата, като го пробвате с клечка за зъби (трябва да може да се вкарва и изважда чисто), тъй като времето може да варира в зависимост от  вашата форма за хляб.
  • Охладете във формата в продължение на 10 минути, след което извадете върху метална решетка.

За дресинга:

  • Нарежете шоколада на малки парченца.
  • Добавете нарязания шоколад към разтопеното масло в тенджерата и разбъркайте докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка."
  • Добавете пудрата захар към шоколадовата и маслената смес, като разбърквате, докато захарта се разтвори напълно.
  • Постепенно налейте пълномасленото мляко в сместа, като бъркате непрекъснато, докато глазурата стане гладка и лъскава.
  • Махнете тенджерата от котлона и оставете глазурата да се охлади за 10 минути.
  • Разпределете глазурата върху тортата с моркови и сервирайте.
Ключови думи Торта