Тортила с пържен стек и зеленчуци
Мека тортила, сочно пържен стек и свежи зеленчуци – съвършената смес от вкус и текстура.
Време за подготовка: 20 minutes mins
Време за готвене: 15 minutes mins
Общо време: 35 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Зеленчуци, Стек, Тортила
- 2 говежди рибай стек
- ½ с.л зехтин
- ½ с.л чесън на прах
- 1 ч.л пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 1 тиквичка, нарязана
- 1 червена и жълта чушка, нарязани
- 1 авокадо
- 300 г бял боб от консерва
- 2 тортили
- настърган чедър
- 4 листа маруля
Смесете зехтина, чесъна на прах, пушения червен пипер, сол и черен пипер. Намажете стека със сместа и го оставете да се овкуси за около 5 минути.
В купа разбъркайте нарязаните тиквички и чушки със зехтина и щипка сол.
Поставете стека във втората кошница на еър фрайъра. Гответе на 200°C (400°F) за 8-12 минути, обръщайки го наполовина. Можете да регулирате времето в зависимост от предпочитанията за изпичане (по-малко време за по-рядък стек, повече за добре изпечен).
Когато остават 5 минути от времето за готвене на стека, поставете белия боб върху решетката за грил в еър фрайъра. Ако бобът е твърде дребен, го поставете в огнеупорен съд. Овкусете боба с червен пипер и сол, като разбъркате добре.
Поставете зеленчуците (тиквички и чушки) в първата кошница на еър фрайъра и гответе за около 5-7 минути, или докато омекнат и леко се запекат.
На всяка тортила поставете лист маруля. Добавете нарязания стек, запечените зеленчуци и хрупкавия боб.
Ключови думи Зеленчуци, Стек, Тортила